Научете сé што ви е потребно за да креирате прецизни 2D и 3D цртежи со AutoCAD 2017. Овој курс е за AutoCAD почетници (и професионалци кои сакаат да научат повеќе) и ги обезбедува вештините кои ви се потребни продуктивно да го употребувате AutoCAD 2017 во секоја индустрија - архитектура, градежништво, производство или дизајн на продукти.

Во курсот ќе го погледнеме корисничкиот интерфејс и чекор-по-чекор ќе ги разгледаме сите алатки, менија и опции AutoCAD. Ќе научите како да креирате и модифицирате геометрија, слоеви, блокови, димензии и распореди. Ќе ви покажеме како попрецизно да цртате во AutoCAD со припојување кон мрежа и објект, и како да додавате текст и анотации за да им помогнете на останатите да ги разберат вашите цртежи. Исто така, ќе научите како да ги споделите и испишете вашите цртежи во најразлични формати.